Annoncør betalt indhold

Har du en have som du ynder at holde pæn og trimmet, så kan du i dette indlæg få inspiration til hvilke opgaver der er vigtige få krydset af tjeklisten i løbet af efteråret.

Efterårsklargøring af havens bede

Har du blomster som du gerne vil have overleve vinterens kulde og som du ønsker står knivskarpt til foråret, så er det vigtig at du sørge for at give dem de rette vilkår i løbet af det sene efterår og vinteren. Det gør du bl.a. ved at luge alt ukrudt væk, som stjæler både vand og næring fra dine planter og blomster.

Du kan minimere mængden af ukrudt i dine bede enten ved brug af jordforbedring eller barkflis. Du kan læse mere om hvordan du bruger barkflis i havens bede og omkring hækken her.

Årets sidste græsklipning

Har du en græsplæne, så vil du opleve at græsset efterhånden som vejret bliver koldere, vil vokse mindre og mindre. Når græsset slet ikke vokser mere, så er det tid til årets sidste klipning, hvor det er meget vigtigt at du klipper det korrekt.

Det er meget vigtigt at du ikke klipper din græsplæne for kort, da det vil gøre den meget sårbar over for kulde og sygdom i løbet af vinteren. En god tommelfingerregel er at klippe plænen ned i en højde på ca. 6 cm. og ikke kortere. Græsset må heller ikke være for langt, da det kan give gode vilkår for plænesygdommen ”sneskimmel”.

Hold plænen og terrassen fri for nedfaldne blade

Har du træer, busker eller løvfældende hække i din have, som dækker din græsplæne til i nedfaldne blade, så er det vigtigt at du fjerne bladene med jævne mellemrum. Det skader dit græs at ligge begravet under blade og andet løv, som både kvæler græsset og giver grobund for sneskimmel.

Hvis du ynder at holde din terrasse pæn hele året rundt, så kræver det typisk at du skal ud og feje med kosten flere gange i løbet af efteråret i takt med at træer og buske smider deres trætte blade. Du kan lette opgaven ved at investere i en løvsuger/løvblæser, der fungerer som en slags udendørs støvsuger.

Nyd efterårsfarverne

Det skal ikke være arbejde det hele, så husk at nyd efteråret, hvor haver og landskab er dækket af især smukke rødbrune farver, som kendetegner det dejlig efterår vi kender i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *