Hvis du ikke har været forbi tandlægen for nylig, så er du ikke alene om det. Faktisk viser undersøgelser, at mange går med flere års mellemrum, inden de bruger tandlægen igen – i flere tilfælde taler man endda om 5 år eller mere.

Og der er nogle, som slipper lettere igennem at vende retur til tandklinikken end andre. På den måde er vi alle meget forskellige og har vidt forskellige madvaner og livsstil, hvilket alt sammen påvirker, hvordan tilstanden er.

Desværre er det ikke vildt motiverende at vide, man burde gå til tandlægen. Måske man ligefrem går og har dårlig samvittighed, og nærmest er så bange for at få vurderet tandsættet og mundhulen, at man ikke vil til tandlæge, bare fordi det er pinligt.

Måske man har levet livet lidt for godt og fået lidt for mange søde sager. Den slags er heller ikke med til at give et skub i den rigtige retning i forhold til at have lyst til at smutte forbi tandlægen til en kontrol af det hele. Faktisk kan det være med til at decideret afholde en!

Det er dog ingen god strategi. For jo længere tid der går imellem dine ture hos tandlægen, jo mere kan der nå at ske af uheldige tendenser. Men hvad værre er, så har tænderne stor indflydelse på den livskvalitet, vi har. Det skyldes, at tænderne bruges til at spise med, men også er vores sociale visitkort og desuden hænger sammen med vores almindelige helbred. Har man problemer med tænderne, kan man nemlig sagtens opleve, at det forplanter sig som en hovedpine, søvnbesvær eller andet.

Tandlægens job er ikke at dømme, men at hjælpe                      

Selvom du måske skal overvinde dig selv, før du går til tandlægen, så er det vigtigt at komme afsted. Det er i den forbindelse vigtigt at huske på, at tandlægens job ikke er at dømme dig, fortæller vores egen tandlæge i Greve. Tandlægen er der for at finde løsninger, der er med til at holde dine tænder sunde, så du ikke oplever hverken besvær eller smerter, der kan påvirke din livskvalitet. Nutidens gode og skånsomme behandlingsmetoder vil desuden betyde, at der er gode muligheder for at finde en passende måde at få udbedret evt. skavanker på tænderne på. Så selv hvis du ikke har været hos din tandlæge længe, så huske at besøge klinikken. Sammen kan i finde den bedste løsning.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *