Annoncør betalt indhold

Hvis du overvejer at få dig en hund eller en kat, kan det være en god ide at overveje grundigt, om det er noget, du kan overskue. Du skal altså både tænke på foder, gåture, legetøj og mange andre ting, som dit kæledyr har behov for. Alt det kan du bl.a. finde på Canem, eller læse mere om her.

Foder

Det er vigtigt, at dit kæledyr får den rigtige slags og mængde foder. Det kan f.eks. være, du har en kat eller hund, der har brug for noget bestemt kosttilskud. Der er også forskel på, hvor meget foder din hund eller kat eller hest for den sags skyld, skal have. Det siger jo sig selv, at hvis du har en lille hund, så skal den have mindre at spise end en stor hund.

Legetøj

Kæledyr har behov for træning og leg. Træning gælder især for hunde og heste. Hunde skal trænes, så de kan gå pænt og opføre sig ordentligt overfor andre mennesker og dyr. Alle dyr har brug for fysisk aktivitet og stimulans. Det opnår de bl.a. ved at lege. Derfor er det også vigtigt, at du har tid og overskud til faktisk at lege med dit kæledyr. Der findes mange forskellige slags legetøj. Der findes bl.a. pivdyr og reb. Hvis du vil have en hund, skal du ofte gå tur med den 2-3 gange om dagen. De skal bruge seler og hundeposer og hundegodbidder.

Pleje

Dyr har brug for pleje præcis ligesom mennesker. Det er f.eks. pleje af tænder og pels. Heste skal også have pleje af deres hove og hestesko. Det kan også kræve ekstra træning at få dine kæledyr til at gide at blive plejet. Nogle hunde vil f.eks. ikke lade sine tænder børste, hvis de ikke er blevet trænet til det fra de var hvalpe. Mange hunde eller katte kan ikke lide at blive vasket, så det er også noget, man skal træne kæledyret til i en tidlig alder. Heste skal rides til og nogle heste kan have brug for en træner eller terapeut. Det gælder især, hvis du vil bruge hesten til konkurrencer eller lignende. Heste skal bruge mere pasning og pleje end mindre dyr. De er store og kræver halm og hø. De kan også sjældent være hjemme hos dig, så de skal kunne være i en stald. De skal kunne luftes ud på folde og have passende udstyr som beklædning, forbinding og sadel. Det er bl.a. også vigtigt, at du selv har den rigtige træning til at ride og det rigtige udstyr. Det kan være en ridehjelm, ridestøvler eller lignende.

Anden brugbar information

Der er rigtig meget andet, man skal vide om at passe et dyr. Det kan du f.eks. læse mere om på Canems blog eller andre steder på nettet. Det kan også være en fin ide at spørge nogle, der enten selv har det samme dyr eller som er sælger af sådan nogle dyr, som du gerne vil have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *