I en tid hvor pensionsalderen hele tiden er stigende, er det meget logisk, at unge mennesker tænker sig en ekstra gang over, om de ikke bør lægge ekstra penge til side til pensionen. Tal fra pensionsordninger viser, at de unge i dag frivillig indbetaler flere penge. Faktisk er det 32.4 % af kunder under 35 år, der har indbetalt flere penge i løbet af det seneste år.

Kigger vi derimod på gruppen over 35 år, så er det kun 7.7 %, der har valgt at sætte ekstra penge ind på deres pensionsordninger.

Det kan dog være en rigtig god ide, hvis man vælger at overføre lidt ekstra om måneden til sin pension. Beregninger fra PFA viser nemlig, at hvis en 30-årig vælger at overføre 500 kroner ekstra om måneden til sin pensionsopsparing, så vil det øge pensionen med cirka 300.000 kroner, når det bliver tid til at gå på pension.

En af årsagerne til, at der har været en stigning blandt de unge skal findes i, at de tvivler på, at de kan blive dækket ind af folkepensionen, når det bliver deres tid.

”Det sker helt overvejende, fordi mange unge forstår det sådan, at staten løbende forringer deres vilkår for folkepension, efterløn mv. Og så bliver konsekvensen, at man må tage vare på sig selv. Med en vis bitterhed, og det opleves ikke som retfærdigt. Vi hører ofte udtrykket: ja tak, jeg har forstået, at der ikke bliver noget til mig,” lyder det fra Carsten Holdum, der er forbrugerøkonom i PFA.

Det giver en mulighed for tidligere pension

Hvis man er født efter 1969, så er man blandt den generation, der skal være længst tid på arbejdsmarkedet. Helt præcist lyder pensionsalderen på 69 år, og udsigten til de ekstra mange år på arbejdsmarkedet, er en af årsagerne til, at de unge gerne vil spare flere penge op. 

Det giver nemlig muligheden for, at man kan gå tidligt på pension.

”Det er klogt at polstre sig til fremtiden, og det er positivt, at flere unge har fået øjnene op for det. Der er sket mange ændringer på pensionsområdet, og flere af dem har haft uhensigtsmæssige virkninger. Når man sparer ekstra op, kan man bedre selv bestemme, hvornår man vil gå på pension,” fortæller Ann Lehman Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea.

Det er dog ikke alle, der har mulighed for at lægge ekstra penge til side hver måned. Flere mennesker sidder stramt i økonomien i perioder, og derfor kan det til tider være nødvendigt med et kviklån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *