Husk at få en husforsikring når du flytter

I alt flyttekaosset er det let at glemme mange ting. Du har allerede meget at skulle tage dig af, og det er lige foran dig i form af flyttekasser og et nyt hjem, der måske skal renoveres eller i hvert fald indrettes. Men når salget er gået igennem, og flytningen er i gang, skal du også huske din forsikring.

Husforsikring er en af de forsikringer, der ikke nævnes så tit, men den er utrolig vigtig. Skader på dit hjem kan koste dig mange penge, og en forsikring kan gøre meget for din pengepung i de situationer, dette er dog ikke relevant hvis du flytter i lejebolig.

Det er ikke lovpligtigt, men det er en god idé.

Beskyt dig mod ulykker

En husforsikring beskytter ikke dit indbo, men i stedet selve husets bygning. Så for eksempel vægge, isolation og taget. Det vil sige, at du kan tage en husforsikring i brug i tilfælde af skader fra brand og vand, hvis der er skader på selve husets struktur og fundament.

Hvis andre kommer til skade på din ejendom, kan din husforsikring også dække det.

Hvor billigt skal det være?

Hvis du ønsker at tegne en forholdsvis billig husforsikring, kan du nøjes med en helt basal forsikring, der dækker ovenstående punkter.

Hvis du har råd til det, kan du dog også overveje at udvide forsikringen og dække dig på flere områder:

  • Bygningskasko: Forsikring mod tyveri og hærværk
  • Frostprægninger: Forsikring mod frostprægning af for eksempel vandrør. Dog vil denne udvidelse indeholde et krav om at skaden skal være sket i tilstrækkeligt opvarmede rum
  • Vejrskader: Forsikring mod for eksempel storm- og nedbørsskader
  • Hus og have: Her inkluderes dit haveareal i forsikringen
  • Svampedækning: Forsikring mod svamp i huset – Få 3 gratis tilbud på at fjerne skimmelsvamp.

Disse er blot nogle af de mange muligheder for udvidelser, som du kan få tilføjet til din forsikring. Alt efter hvor du bor i landet, og hvilken tilstand dit hus er i, kan du have brug for adskillige udvidelser i din forsikring. For mange kan en helt basal husforsikring dog virke helt fint.

Hvad dækker forsikringen ikke?

Menneskeskabte fejl, som for eksempel fejlmontering og -konstruktion, dækkes ikke i en husforsikring, hvis du som forsikringstager har eller burde have kendskab til disse. Manglende opfyldelse af byggelovens regler, alder og dårligt vedligehold er heller ikke dækket.

Kort sagt, gælder forsikringen ikke i tilfælde, hvor du som husejer selv har fejlet i at vedligeholde huset og leve op til dansk lovgivning.

Det vil også sige, at når der sker skader på dit hus, er det dit ansvar at forsøge at udbedre dem. Ligeledes er det dit ansvar at forsøge at afværge dem. Du skal altså gøre dit bedste for at minimere den skade, dit hus tager. I disse tilfælde kan din forsikring hjælpe dig med skadebegrænsende foranstaltninger som for eksempel en pumpe i tilfælde af vandskader.

Andre vigtige forsikringer

Det er naturligvis også værd at overveje, om der er andre forsikringer, du bør få. Den mest åbenlyse her vil være en indboforsikring. En indboforsikring hjælper dig, hvis dine ejendele i huset stjæles, så det er en god idé at få tegnet en så hurtigt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *