En god forretning kræver effektivitet, produktivitet og rentabilitet – og det er lige netop derfor, at ledere konstant søger efter nye måder at forbedre deres ansattes produktivitet på. En af de ting, som lederne kan og bør kigge på, er rengøringen. Forskning har nemlig vist at der er en direkte sammenhæng mellem et rent kontor og en øget produktivitet blandt medarbejderne. Det er altså på tide, at der bliver ryddet op og gjort ordentligt rent. Det kan nemlig føre til følgende fordele på kontoret:

Sunde medarbejdere

Beskidte overflader på bl.a. skriveborde, håndtag, kaffemaskinen og meget mere ophober vira, som kan forårsage sygdomme som influenza. Det er en sygdom, som kan afholde dine medarbejdere fra at møde på arbejde – og hvis de er syge, så kan de heller ikke arbejde hjemmefra. Et rent kontor er altså med til at reducere antallet af syge medarbejdere og giver et sundt arbejdsmiljø.

Reducerer stress

Et studie, der blev foretaget på Harvard University, har fundet ud af, at et sjusket og beskidt arbejdsmiljø kan påvirke en medarbejders mentale ressourcer og dermed sænke produktivitetsniveauet. En beskidt og rodet arbejdsplads distraherer medarbejderne, hvilket betyder, at de når mindre i løbet af arbejdsdagen – og det kan i værste tilfælde føre til stress. Stressede medarbejdere risikerer helbredsmæssige udfordringer som f.eks. depression, søvnproblemer og endda et pillemisbrug.

Sparer tid

Et velorganiseret og rent kontor reducerer mængden af tid man bruger på at lede efter vigtige dokumenter. Det resulterer i en mere produktiv dag. Et rent kontor øger altså effektiviteten, fordi medarbejderne har nem og fri tilgang til det udstyr, de skal bruge for at udføre deres arbejde.

Booster moralen

Det er de medarbejdere, der arbejder på en ren arbejdsplads, der er naturligt mere glade sammenlignet med dem, der arbejder i rodede arbejdsmiljøer. Glade medarbejdere er mere effektive og produktive end de, der hader deres arbejde.

Viser professionalisme

Fremtoning betyder absolut alt i forretningsverdenen. Et rent og organiseret miljø giver et godt førstehåndsindtryk for potentielle kunder og samarbejdspartnere, og det gør dem mere tilbøjelige til at lave forretning med dig. Det overbeviser dem nemlig om, at du er i stand til at klare deres opgaver til tiden og effektivt.

Det er altså yderst vigtigt, at du sikrer dig, at arbejdspladsen altid er ren og ryddelig – for produktivitetens skyld. Det giver et arbejdsmiljø, der er rart for alle at være i. Det skal dog lige nævnes, at det ikke er medarbejdernes ansvar at holde kontoret rent. Det er derfor bedst, at virksomheden investerer i erhvervsrengøring Kolding for at sikre, at alle medarbejdere møder op til et pænt og rent kontor hver uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *