Mennesker har i gennem tusindvis af år levet tæt sammen med hus- og kæledyr. Selvom almindelige mennesker ikke længere har brug for at leve sammen med dyr for at overleve, kan det være meget berigende og meningsfuldt at leve sammen med et dyr. Derfor er det populært at have et kæledyr som en hund, kat, hest, marsvin eller andet. Hvis du har et kæledyr, er det vigtigt at tage dig godt af kæledyrets helbred. Her er to gode råd til, hvordan du kan sørge for at dit kæledyr er sundt og raskt.

Sørg for at dyret har en sund livsstil

Man kan komme rigtigt langt med at sørge for, at ens kæledyr lever et sundt liv. Ligesom hos mennesker indebærer det at man bevæger sig, og at man spiser sundt. Hvis du har en stor hund, for eksempel en labrador retriever, er det vigtigt, at du lufter hunden flere gange om dagen. Det er en god idé at lufte hunden som det første du gør, når du står op om morgenen. Derudover bør hunden også luftes en gang omkring middagstid og en gang om aftenen. Det er også meget vigtigt, at dyret altid har adgang til rigeligt vand. Det anbefales, at der permanent står en fuld skål med vand, som dyret kan drikke af, hver gang det er tørstigt. Man bør undgå kun at give dyret vand på bestemte tidspunkter i døgnet, da dette kan føre til dehydrering og en øget risiko for sygdomme. Dyrets kost skal afstemmes, så det passer til den enkelte dyreart. Her bør du kontakte en dyrlæge eller en ekspert i dyrs ernæring, der kan fortælle dig, hvad lige netop dit dyr har brug for at spise. Du bør investere i foder af god kvalitet, som er anbefalet af dyrlæger. Dette øger sandsynligheden for, at dit kæledyr trives, og at det kommer til at leve et sundt og langt liv. Samtidig gør en sund kost, at dyrets pels som regel bliver blødere og mere skinnende, samt at dets adfærd bliver mere tilregnelig.

Hyr en god dyrlæge

Hvis uheldet skulle være ude, og dit dyr ser ud til at have pådraget sig en sygdom, er det vigtigt at du henvender dig til en uddannet og professionel dyrlæge. Der er mange sygdomme, som lægmænd ikke kan kurere selv, men som en dyrlæge kan. Det kan for eksempel være øjenbetændelse hos heste, orm hos hunde og katte og mange andre sygdomme, der let kan ordnes af en kvalificeret dyrlæge, der ved hvilken medicin, der skal ordineres til dyret, eller hvilken operation, der skal foretages for at dyret kan blive sundt og raskt igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *