Annoncør betalt indhold

Hvad er en trend?

En trend er et begreb for noget, der er “oppe i tiden”, det vil sige, noget, der er populært blandt mange mennesker.

Det kan fx være en bestemt tøjmode, musik, film, mad, en motionsform, eller fx en kultur. Kort sagt – en trend kan være alt mellem himmel og jord.

Ordet “trend” kommer fra engelsk, og betyder retning – det er altså et udtryk for at noget går i en bestemt retning, at der er en tilbøjelighed til at noget er på en specifik måde.

Eksempler på trends i Danmark:

Crossfit – en højintensiv motionsform, hvor man mixer styrke og konditionsøvelser ledsaget af høj musik. Denne motionsform gik fra at være helt ukendt til på kort tid at sprede sig som en steppebrand, og blive “the talk of the town”, og noget som var hipt at dyrke.

Prequels – en trend indenfor film i primært 90’erne, hvor en film, beskriver et forløb, der ligger før, og leder op til begivenhederne i den oprindeligt udgivede film.

Bøllehatten – en tøjmode, der ind imellem dukker op og bliver populær i en enkel sommer, hvor man ser den alle vegne, og man er lidt med på noderne, hvis man går med én. Det samme med en lille skuldertaske, eller at vende kasketten omvendt.

Sushi, som på et tidspunkt var meget “trendy”, og der dukkede sushirestauranter op overalt i Danmark, og pludselig var det alles yndlingsret. Og kendte man forskel på sushi og sashimi, og maki og nigiri, var man lidt trendy.

Gangnam Style – sangen (og dansen) som i 2012 blev et verdensomspændende hit, og på kort tid blev én af de mest sete videoer på Youtube.

Forskellige trends kommer og går med jævne mellemrum som fx den nævnte bøllehat, eller frisbee’en.

Google Trends

Vil man gerne vide hvad der trender i øjeblikket på nettet, eller hvad der trendede i et bestemt år, kan man gå på Google Trends og se, hvad der søges mest på i Google. Dette giver et indblik i, hvilke ting, der trender mest. Man kan også indtaste et bestemt ord, og se hvor populært det over en vis tidsperiode fx over de seneste 12 måneder.

Hvis man fx indtaster solcreme, kan man se at der er flest, der søger på dette i sommermånederne, hvilket jo også giver ganske god mening.

Vil du gerne læse mere om trends og tendenser, så kig forbi trendr.dk, som er et site, der er dedikeret til alt indenfor trends.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *