Oprykkerne fra Viborg FF har fået en god start på tilværelsen i 3F Superligaen. Viborgenserne vandt åbningskampen mod FCN med 2-1 i Farum, og søndag aften kunne midtjyderne sætte endnu et point på kontoen, da det blev til 1-1 på Brøndby Stadion mod de forsvarende mestre.

Frisparksdrøn gav Brøndby en drømmestart

De forsvarende mestre fra Brøndby IF spillede søndag aften deres første hjemmekamp i 3F Superligaen, da oprykkerne fra Viborg kom på besøg. Hjemmeholdet manglede anfører Andreas Maxsø, som efter sigende forhandler med russiske Rostov om et skifte, men det var ikke noget, der kunne mærkes på BIF-tilhængerne, som lagde et tungt pres på gæsterne fra kampens start. 

Brøndby satte sig hurtigt på spillet og dominerende kampen fra første fløjt, og efter 22 minutter gav det pote. Brøndby fik et frispark på kanten af modstanderholdets felt, og det var noget, som midtbaneslideren Josip Radosevic ville tage sig af. Han sendte bolden over muren og forbi VFF-keeper Lucas Lund, og så kunne jublen ellers bryde løs. 

Brøndby havde efterfølgende flere gode muligheder for at udbygge føringen, hvor især Mikael Uhre havde en god mulighed, men det blev ved det ene mål, og holdene kunne derfor gå til pause ved stillingen 1-0.

Kramer-comeback gav VFF et flot resultat

Viborg kom ud til anden halvleg med masser af mod på tilværelsen, og Brøndby lykkedes slet ikke med at lægge det samme tryk på gæsterne, som de gjorde i første halvleg. VFF havde flere chancer for at udligne Brøndby-målet, og efter 68 minutter kom forløsningen. 

Viborg er glad for dødbolde, og efter et langt indkast landede bolden hos centerbacken Lars Krammer, som fik kanoneret bolden op i målhjørnet til stillingen 1-1. Lars Kramer scorede også i 2-1-sejren over FCN, og meget tyder på, at Kramer bliver en vigtig del af VFF’s dødboldsspil i denne Superliga-sæson.

Brøndby formåede ikke at komme med en modreaktion i kampens slutfase, og i de døende minutter var det Viborg, der var tættest på sejren. Mere blev det dog ikke til, og holdene kunne derfor gå fra banen med et enkelt point hver. 

Friis lovpriser holdet efter endnu et point: Fandeme flot

Viborg-cheftræner Lars Friis var ikke sen til at rose sit mandskab efter holdets præstation på Brøndby Stadion: 

– Jeg er godt tilfreds med det ene point som udgangspunkt. Jeg er sindssygt stolt over den præstation, vi leverede, sagde Friis til Bold.dk efter kampen. 

Med en sejr over FC Nordsjælland og et uafgjort resultat mod de forsvarende mestre har Viborg fået en fremragende start på 2021/2022-sæsonen. Og det er naturligvis noget, viborgensernes cheftræner er stolt over:  

– Det kunne jo ikke skrives meget bedre pointmæssigt. Det er fandeme flot, sagde Lars Friis til Bold.dk.

I tredje runde af 3F Superligaen venter der VFF noget af en opgave, når ærkerivalerne fra FC Midtjylland kommer på besøg i domkirkebyen. FCM har tre point for de første to kampe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *